+31(0)26 760 1010

Bandenservice

Bandenwisselen?

De juiste banden verhogen uw rijcomfort, vergroten uw veiligheid en verlagen het brandstofverbruik. Het is daarom verstandig om regelmatig uw banden te laten controleren. Ook raden wij aan in de winterperiode winterbanden onder uw auto te laten monteren.

Winterbanden worden in steeds meer landen verplicht. Gezien de voordelen die winterbanden met zich mee brengen is dat ook niet zo vreemd. Eigenlijk is het gebruik van winterbanden zelfs heel erg logisch: u gaat toch zelf in de winter ook niet op slippers naar buiten?

De voordelen van winterbanden:

 • Sterk verbeterde grip bij temperaturen onder de 7° Celcius
 • Minder kans op aquaplanning door effectieve waterafvoer
 • Betere wegligging, vooral in bochten
 • Een kortere remweg
 • Meer controle over uw voertuig
 • Verhoging van de veiligheid voor U en uw mede-weggebruikers
   
  Wanneer over naar winterbanden?
  Wanneer u het beste over kunt stappen van zomerbanden naar winterbanden is natuurlijk afhankelijk van het weer en de drukte bij de bandenspecialist. Als stelregel wordt gehanteerd dat winterbanden van oktober t/m april gebruikt worden. Om te voorkomen dat u het vergeet, kunt u de overschakeling van zomertijd naar wintertijd aanhouden (en andersom). Wanneer de wintertijd in gaat, is het tijd om op winterbanden te gaan rijden. En zo lang de R in de maand zit, zijn winterbanden over het algemeen de beste optie!

 

Wilt u een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor onderhoud of reparaties aan uw auto?

Afspraak maken